dijous, 27 de novembre del 2008

Dia 11 - Una gran pel·lícula








Manquen algunes setmanes per a Nadal, i no és apologia d’unes dates on sembla que l’estendard principal és la hipocresia i el consumisme (que si “telemaratons”, que si campanyes de recollida de menjar i joguines, que si mercats solidaris..., i la resta de l’any ja t’apanyaràs). Però no era d’això del que volia parlar.

L’any passat vam tenir una molt bona sorpresa... l’anunci de Freixenet, que a la fi ha deixat de banda les ridícules “bombolles” i ha fitxat a Martin Scorsese...

En poc més de sis minuts, hi ha CINEMA. Scorsese fa ús magistral del llenguatge cinematogràfic. Després de varis mesos, he tornat a veure la pel·lícula i em segueix semblant fantàstica.

Evidentment, és un homenatge al gran mestre Alfred Hitchcock amb referències a De entre los muertos, Con la muerte en los talones, El hombre que sabía demasiado, Atrapa a un ladrón, Encadenados, Frenesí i Los pájaros... crec que no n’he deixat ninguna.

La música, per a qui no ho sàpiga, correspon a Con la muerte en los talones, composta per Bernard Herrmann, el músic habitual de Hitchcock.

El títols de crèdit corresponen als dissenys de Saul Bass. Que com a darrera feina ens remetem a La edad de la inocencia, dirigida, casualment per Scorsese.

Un altre gran encert és el muntatge, realitzar per una col·laboradora del realitzador, la gran Thelma Schoomaker, la dona que apareix devora Scorsese en el film.

He consultat el web de la marca Freixenet per si hi havia algun comentari sobre l’anunci d’enguany... però res de res, ni una pista. Només esper que la “sorpresa” sigui tan agradable com la de To Key To Reserva.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Antònia, coincidesc completament amb la teva apreciació sobre aquesta joia del cinema, independentment que sigui publicitari o no. Molt bona crítica ;)

Una nota: el nom és The Key to Reserva i no To Key to Reserva