dimarts, 16 de desembre del 2008

Dia 24 - Mario Benedetti (2)

Mario Benedetti és un escriptor uruguayà nascut el 14 de setembre de 1920 a Paso de los Toros. La primera entrada o post d'aquest blog fou un del seus millors poemes, per no dir, el millor, Táctica y estrategia.

Vaig tenir l'oportunitat d'anar a veure la representació d'una de les seves obres de teatre, Pedro y el Capitán. Fou el diumenge 14 de desembre al Teatre de Mar, a Palma, per la companyia Cascai Teatre, amb una traducció al català de Pere Puig i interpretada per Marcel Tomàs i Jordi Subirach, i direcció de Marcel Tomás. No hi havia ninguna butaca buida

En Pere i el Capità és un intens drama dividit amb quatre parts sobre un torturador i un torturat. És un joc psicològic deu gran intensitat. La tensió va in crescendo. Sembla que el personatge més dèbil físicament també ho ha de ser mentalment, però això no és així, ja que Pere (el torturat) sap com fer malbé al torturador (evidentment, el Capità).

Malgrat que l'obra és de 1979, el tema que tracta és, malauradament molt actual. No cal ningun tipus d'arranjament per tal de actualitzar-ho.

Per acabar, vull fer un apunt "simpàtic" el nom complet de l'autor és Mario Orlando Hamlet Hardy Brenno Benedetti Farugia.