diumenge, 24 de juliol del 2011

Dia 196 - “Una tarde con Harvey Keitel”

Divendres, 22 de juliol de 2011. Manquen minuts per les 18:00 hores. Plena de gom a gom està la Sala d’actes del Gran Hotel, on s’ubica el CaixaFòrum Palma. La gent s’acomoda a les butaques. La majoria porta artefactes per realitzar fotografies i comprova que tot funciona correctament. Uns minuts després de l’hora indicada, apareix per la porta un comitiva encapçalada per un home amb vestit clar, camisa i calçat negre, elegant, també en els moviments, en la manera de caminar i de saludar. Les ulleres de muntura negra fan destacar la blanca cabellera. Aparenta menys dels 72 anys que va complir el 13 de maig. És Harvey Keitel. Pedro Barbadillo, president de la Mallorca Film Commission, presenta Matias Vallés, el sotsdirector de Diario de Mallorca, l’encarregat de conduir la xerrada. Keitel i Vallés, prenen lloc dels seus seients i el somni comença.



Encertadament, Vallés evita esmentar la biografia de l’actor, diu “si algú no coneix Harvey Keitel, no sé que fa en aquesta sala”. El diàleg està marcat per la bona sintonia entre entrevistador i entrevistat. Keitel es mostra amable, disposat, simpàtic, content i humil.

Ara és el torn per aficionats, pels fans, pel públic. Com ocorre en aquest tipus d’ocasions, pedants algunes preguntes, altres plenes d’admiració.

A tres qüestions no va voler contestar Keitel. La primera relacionada amb Stanley Kubrick, “no és correcte parlar d’algú que no és aquí”.

La segona, fa referència a la relació entre Keitel i Tim Roth a Reservoir Dogs. Esmenta l’actor “per què em fa aquesta pregunta? Què en vol treure d’això? Quina intenció té?”.

La pregunta sobre Bad Lieutenant obté per resposta “d’això no en vull parlar”. Està en el seu dret.

Manifesta l’amor per la seva esposa, Daphna Kastner, i el fill de set anys d’ambdòs, Roman.

Harvey Keitel té una imatge d’home dur, violent, mal parlat, arrogant i emprenyat, que no té res a veure amb la persona que vaig tenir l’oportunitat de veure i d’escoltar. Sembla un home feliç, estable, serè, que fa el que vol, que amb esforç ha aconseguit el que ha volgut. La meva admiració per un actor com Keitel ha augmentat desprès d’aquest encontre. Gràcies a qui ha fet possible aquesta oportunitat.






Enllaços:

Article de Gabriel Rodas a Diario de Mallorca
Article de Matias Vallés a Diario de Mallorca
Fotografies de Harvey Keitel a Diario de Mallorca