dijous, 29 de gener del 2009
Dia 54 - Metall
dimarts, 27 de gener del 2009
Dia 53 - Il·lusió òptica 1
dilluns, 26 de gener del 2009
Dia 52 - Pòsters
diumenge, 25 de gener del 2009
Dia 51 - Morley
Stott nació en Leeds, donde su padre regentaba una relojería. Desde muy pronto, mostró un gran interés por los grupos de música y llegó a dominar varios instrumentos.
En 1944 se incorporó a la Geraldo Orchestra, donde afinó sus dotes para hacer arreglos bajo la inspiración de Robert Farnon y Bill Finegan. En seguida encontró trabajo como arreglista en la BBC. En 1953 ya era director musical residente en la discográfica Philips, aunque continuó con sus encargos para radio. Justo después de la guerra, conoció a Peter Sellers, entonces «con uniforme de la RAF y un tambor bajo el brazo», según recordaría más tarde.
Stott se llevó buenos recuerdos de Sellers, y le dijo a Ed Sikov, autor de su biografía Mr Strangelove [Dr Strangelove es el título original de la película traducida al español como Telefono rojo...volamos hacia Moscú, dirigida por Stanley Kubrick y protagonizada por Sellers], publicada en 2002: «Odio creer que Peter tuviera algo de malo. Era una persona muy agradable».
Entre sus reconocidas composiciones para el cine, que escribió a partir de 1953, se encuentran la pieza rítmica que se oye al aproximarse el asesinato de Moira Shearer en El fotógrafo del pánico (1960); la banda sonora de Espionaje en Berlín (1969), película basada en la novela de John Le Carré, y la de Las ocho campanadas (1971); éstas dos últimas protagonizadas por Anthony Hopkins.
Fue sólo cuando murió su primera mujer y conoció a la segunda, Christine Parker (con la que se casó en 1970), cuando pudo afrontar y resolver su crisis de identidad. Decía: «Sólo gracias a su amor y su apoyo pude enfrentarme al trauma y empezar a pensar en cruzar aquella terrible frontera del género.»
Dos años después de su nuevo matrimonio, Stott pasó por lo que entonces se llamaba una operación de rectificación de sexo. Se convitió en Angela Morley, tomando así el nombre de soltera de su madre, y siguió trabajando en la BBC Radio arreglando versiones de clásicos para Radio 2.
En 1974, Morley ya estaba trabajando en la película El principito, de Stanley Donen, junto al dúo de letristas Lerner y Loewe, con los que lograría una nominación a los Oscar. Otra le llegó por la versión que hizo Bryan Forbes del cuento de la Cenicienta, La zapatilla y la rosa (1976). Pero su trabajo cinematográfico más conocido es probablemente la banda sonora de la película de animación Orejas largas. La colina de Watership (1978), en la que sustituyó a Malcolm Williamson, quien sólo pudo completar los primeros seis minutos del filme debido a problemas de salud.
Entre banda sonora y banda sonora, fue la directora habitual de la orquesta de la BBC Radio y ayudó a John Williams a orquestar sus partituras para La guerra de las galaxias, Superman y El imperio contraataca.
En 1980, decidió trasladarse a Estados Unidos, donde, después de El mayor robo del siglo (1978), una parodia de las películas de crímenes protagonizada por Peter Falk, trabajó sobre todo en episodios de series de televisión como las telenovelas Dallas, Dinastía y Falcon Crest. Fue seis veces nominada a los premios Emmy como compositora y ganó tres como arreglista. También trabajó para otros compositores como Williams, Miklós Rózsa y Richard Rodney Bennet.
En una entrevista para un documental de BBC 4 sobre el cantautor Scott Walker en 2007, recordaba haber arreglado los primeros álbumes en solitario del artista.
Cuando Sikov la preguntó cómo debía referirse a ella a la hora de redactar sus memorias, ella le contestó: «Es una decisión que tendrás que tomar tú y que yo tendré que aceptar».
Angela Morley, compositora, arreglista y directora de orquesta, nació en Leeds (Yorkshire, Inglaterra) el 10 de marzo de 1924 y murió el 14 de enero de 2009 en Scottsdale (Arizona, EEUU).
Dia 50 - La Butaca 1
Com la revista gaudeix d'una nefasta distribució, he decidit "penjar" els comentaris (que per això el blog és meu), això si, amb uns mesos de "retràs".
PresentacióHe agafat el testimoni de Martí Martorell per tal de realitzar la «crítica» de les pel·lícules estrenades en els cinemes. La butaca no pretén ser una anàlisi exhaustiva, d’això ja s’encarreguen persones molt més qualificades que jo, sinó la visió que té del cinema una aficionada, exercici que qualsevol pot realitzar, només cal una pantalla en blanc i teclejar…
La veritat és que l’argument d’aquesta pel·lícula no és gaire original, de fet, històries sobre la infidelitat n’hi ha de moltes i millors (i aquí que cadascú confeccioni la seva llista).
Bé, la qüestió és que Anne-Marie (Michèle Laroque) està casada amb Gilbert (Wladimir Yordanoff), un cirurgià plàstic que la té excessivament controlada, de fet, no disposa de l’indispensable i mal anomenat telèfon mòbil, però sí d’una meravellosa casa amb piscina i criada, millor dit, assistenta. La protagonista està enamorada de Léo (Jacques Gamblin), un mestre d’aixa que acaba de signar un contracte per passar un any i mig a la Xina per tal de restaurar una barca. Inesperadament, el marit mor en accident de trànsit i sembla que Anne-Marie i Léo estaran a la fi junts. Això que prometia ser la solució, no és més que el principi dels problemes dels dos amants, ja que la casa es comença a omplir d’indesitjables personatges: un fill entabanat, una nora difuminada, un sogre amb demència senil, unes cunyades desconfiades i unes veïnes que fiquen el nas allà on ningú els demana.
Enfin veuve no és més que el que vol ser, una pel·lícula entretinguda i que no pren a l’espectador per imbècil, cosa que no és pot dir de la cada vegada més devaluada televisió.
A hores d’ara desconec quina fou la raó per la qual, un horabaixa del mes d’agost, vaig decidir anar al cinema a veure una pel·lícula d’acció i violència. Ni l’argument, ni la direcció, ni l’antecedent (es tracta d’un remake) no em resultaven atractius. Tal vegada, per això mateix, per ser ple estiu. Sembla que en aquesta estació, segons ens fan creure, els humans ens tornam una mica més beneits, donat el nombre de «llibres d’estiu», «cançons d’estiu» i «pel·lícules d’estiu» que ens invadeixen. Estic convençuda que la meva, i la vostra, capacitat intel·lectual no minva ni augmenta en determinades èpoques de l’any, o sí?
Bangkok Dangerous és un remake de la pel·lícula homònima de 1999 (i que no puc jutjar, ja que no l’he vista), estrenada com a Muerte en Bangkok. Els directors, tant d’una com de l’altra, són els germans bessons Pang, que vàrem conèixer el 2002 gràcies a una producció discreta, però efectiva, The Eye i la seva seqüela, The Eye 2, un parell d’anys més tard (com hem d’acabar de xuclar el mocador, existeix una tercera part, The Eye… Infinite que també tendrà la seva versió americana… cap comentari). En definitiva, els Pang no aporten res de nou al cinema, més del mateix, en tot cas en destacaria l’escena del tiroteig al magatzem de barrals d’aigua. Per acabar aquest comentari, un petit apunt: el senyor Cage té un greu problema amb els pentinats…
A l’hora de redactar aquestes línies, s’acaben d’anunciar els títols de les tres pel·lícules candidates a presentar-se com a Millor pel·lícula de parla no anglesa dels sobrevalorats premis Oscar. Aquestes són: Sangre de mayo de José Luis Garci, pendent d’estrena; Siete mesas de billar francés de Gràcia Querejeta i Los girasoles ciegos de José Luis Cuerda. La meva aposta és la cinta de Querejeta, però de ben segur que l’afortunada és la que ens ocupa.
dissabte, 24 de gener del 2009
Dia 49 - Clàssic
El premi és debutar en el Carnegie Hall de Nova York el proper 15 d'abril
Si estàs vols saber més sobre el projecte, fes click als enllaços següents:
http://www.youtube.com/watch?v=Tqiro1kdRlw
http://www.youtube.com/symphonyes
dimecres, 21 de gener del 2009
Dia 48 - John Barack Williams Obama
Per a més fotos (molt bones), visita el següent enllaç: http://www.boston.com/bigpicture/2009/01/the_inauguration_of_president.html
dimarts, 20 de gener del 2009
diumenge, 18 de gener del 2009
divendres, 16 de gener del 2009
Dia 45 - Wyeth
AGENCIAS - Madrid - 16/01/2009
Andrew Wyeth, pintor realista estadounidense, ha muerto en su domicilio de Filadelfia a la edad de 91, según ha señalado un portavoz del Museo Brandywine River. Wyeth alcanzó la celebridad como pintor de paisajes, sobre todo del Brandywine Valley, en Pennsylvania (Estados Unidos), y de la costa del Estado de Maine, en obras como Christina's World, su cuadro más famoso.
http://www.jimgrahamphotography.com/photos/pj_portraits/Andrew%20Wyeth.jpg
dimecres, 14 de gener del 2009
diumenge, 11 de gener del 2009
Dia 43 - Curtmetratges
divendres, 9 de gener del 2009
Dia 42 - Soap Opera
Ara és el torn pels Carrington, els protagonistes de Dynasty. Producció amb 218 episodis, repartits en 9 temporades, de 1981 a 1989.
Aquella Alexis (Joan Collins) sempre perfectament maquillada i vestida, era maquiavèlica.
Sabies que John Forsythe era el Charlie d'Angel's Charlie?
Crec que és el millor tema musical d'una sèrie de televisió (juntament amb Simon and Simon, que un altra dia ja en parlarem). El compositor és Bill Conti (que algun dia heurem de reivindicar com un del més grans).
El vídeo correspon a l'episodi pilot.
I desprès va ser el torn per The Colbys, un spinoff de Dynasty. Un total de 49 episodis per 3 temporades entre 1985 i 1987.
No recordava que Charlton Heston era Jason Colby... el patriarca d'aquesta família que res té a envejar als Carrington, Ewing o Channing.
El tema musical principal és de Bill Conti, of course.
I tanca aquest repàs Falcon Crest.
Angela Channing, tan maquiavèlica com Alexis. El vi és motiu de discussions, envejes, adulteris i altres "pecats" (tal qual Llàgrima de sang).
10 temporades, entre 1981 i 1990, totalitzats en 227 capítols.
I el tema musical principal és de Jay Chattaway.
dimarts, 6 de gener del 2009
Dia 41 - Subway
dilluns, 5 de gener del 2009
Dia 40 - Glam-Rock 2
diumenge, 4 de gener del 2009
Dia 39 - Glam-Rock
dissabte, 3 de gener del 2009
Dia 38 - Edward Hopper
La famosa casa de la pel·lícula Psycho, està inspirada en una de les seves obres.
Aquí tens la pintura de Hopper.
I la casa de Norman Bates.
http://revista.escaner.cl/node/977
I també un vídeo sobre l’obra d’aquest gran artista.